+31(0)20 - 6140197 info@bodyworks.nl
Informatie over de Originele DynaBand®
DynaBands zijn uitstekend om mee te nemen op vakantie, om thuis mee te trainen of in de sportschool. Door de verschillende weerstanden zijn Dyna Bands geschikt voor iedere leeftijd.

Lang stilzitten op kantoor, thuis of in vliegtuig?

Heb je pauze tijdens het werk? Doe een paar oefeningen met de Dyna Band® en je bloed doorstroomd beter door je ledematen na een lange zit in een kantoorstoel of een vergadering. Vliegen? De kans op trombose is bij lang stilzitten in dezelfde houding zeker aanwezig! Ook na een heupoperatie of RSI is de Dyna Band® een uitstekende tool om snel(ler) (thuis) te herstellen.
Na gebruik alleen even in een (plastic) zakje doen met wat vetvrije (ongeparfumeerde) talkpoeder. Uni Cura desinfecterende talkpoeder bevat geen vet en is het beste gebleken voor de garantie voor een lang gebruik van je Dyna Band®.

Vraag naar de DynaBand® bij je fysiotherapeut.

Je krijgt bij een basis ziektekostenverzekering slechts een gelimiteerd aantal behandelingen. Door ook thuis te oefenen met oefeningen die door je fysiotherapeut zijn voorgedaan zal je sneller herstellen en wellicht behandelingen over houden voor een andere kwaal. Er zijn letterlijk honderden oefeningen met de DynaBand® mogelijk!

DYNABAND® in space!

De Dyna Band® is licht van gewicht en heeft weinig onderhoud nodig. NASA astronauten werken met de Dyna Band® in de ruimte tijdens hun vlucht en verblijf op ESA. Met gewichten kunnen ze niet trainen vanwege de gewichtloosheid en dan botsen de gewichten tegen de instrumenten aan.

LET OP voor NAMAAK Dyna Bands!

Diverse bedrijven zeggen dat ze Dyna Bands verkopen terwijl het een inferieur namaak product is! Op de Origine Dyna Bands staat DYNABAND® gedrukt. Wij geven uiteraard geen garantie op namaak Dyna Bands.

We wensen je veel plezier bij het trainen met de Originele Dyna Band®.

DynaBand Roze los (90 cm of 120 cm)
TIPS voor een lang behoud van je Dyna Band®
  • Doe na gebruik je Dyna Band® weer in een (plastic minigrip) zakje.
  • Laat je Dyna Band® niet in de directe zon liggen. Altijd op donkere plaats.
  • Zorg dat er altijd een beetje talkpoeder (van UniCura) in het zakje zit.
  • Indien je een (speciale) knoop legt in je DynaBand®, deze na gebruik eruit halen!
  • Doe een halve strik (speciale knoop)  in je Dyna Band® als je je benen wilt trainen.
  • De Dyna Band® kun je ook in het water (zwembad) gebruiken!
    Na gebruik afspoelen met schoon water. Talk poeder hoeft dan niet! De DynaBand® ziet er na gebruik en als deze opdroogt verschrompeld uit. Dat geeft niet. Als u de Dyna Band® weer in het water doet wordt de Dyna Band® zijn normale vorm.
  • De Dyna Band® is perfect om mee op vakantie te nemen Op uw strandstoel kunt u gemakkelijk oefeningen doen. Na gebruik uit de zon leggen!
  • Train met de Dyna Band® terwijl u televisie kijkt.Succes!
De TheraBand®.
Een andere variant van de Dyna Band® is de Thera Band®. De Thera Band® wordt hoofdzakelijk gebruikt in de fysiotherapie markt.

De TheraBand® heeft meer weerstanden dan de Dyna Band® waardoor bijvoorbeeld een fysiotherapeut gerichter op de kwaal oefeningen met de patiënt kan doen.De plek van het probleem / blessure kan dan beter geïsoleerd worden.

TheraBand® wordt geleverd in rollen van 5,5 meter (Particulier) , 22,5  en 45 meter (Zakelijk).

TheraBand® en DYNABAND® komen van dezelfde fabriek en wordt al sinds 1986 geïmporteerd door Body Works International BV.